Herkese merhaba değerli forum üyeleri,

Uzun süredir üzerinde çalıştığım ve sahadaki işletmelerin gerçek ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirdiğim WMG Barkodlu Satış Sistemi projesini nihayet yayına almış bulunuyorum.

Perakende sektöründe, marketlerde veya depolarda kullanılan hantal, eski nesil ve uzaktan yönetilemeyen kasa yazılımlarının yarattığı veri kopukluğunu çözmek amacıyla bu projeyi geliştirdim. Hem kasada kesintisiz, hızlı bir masaüstü deneyimi sunan hem de patronların dünyanın her yerinden anlık satışları takip edebildiği hibrit bir yapı kurguladım.

PROJENİN ÇIKIŞ NOKTASI VE ÇÖZDÜĞÜ TEMEL SORUNLAR
Piyasadaki birçok masaüstü barkod yazılımı verileri sadece o bilgisayarın yerel diskinde tutuyor. Bilgisayar çöktüğünde veriler kayboluyor veya işletme sahibi dükkanda değilken günlük ciroya, kritik stok uyarılarına ulaşamıyor.

WMG Barkodlu Satış Sistemi, gücünü MySQL veritabanı entegrasyonundan alarak masaüstü hızını bulut teknolojisiyle birleştiriyor. Kasiyer saniyeler içinde barkod okutup satışı kapatırken, tüm veriler eşzamanlı olarak güvenli sunucuya iletiliyor.

SİSTEMİN GENEL MİMARİSİ VE İŞLEYİŞ
Sistem temelde iki ana bileşenden oluşuyor ve birbirleriyle kusursuz bir senkronizasyon içinde çalışıyor:

Masaüstü Satış Terminali (Kasa Yazılımı): Kasiyerlerin kullandığı, tamamen hıza ve ergonomiye odaklanmış arayüz. Barkod okuyucular, termal fiş yazıcılar ve para çekmeceleri ile tak-çalıştır uyumluluğuna sahip. Hızlı satış, iade alma, vardiya yönetimi için kullanılıyor.

Web Yönetim Paneli (barkod.wmg.tr): İşletme sahiplerinin ve yöneticilerin kullandığı kontrol merkezi. Masaüstünden yapılan her işlem saniyesinde buraya düşer. Raporlama, ürün ekleme, stok/fiyat güncelleme işlemleri web üzerinden hallediliyor.

ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLER VE MODÜLLER

Anlık Stok Takibi ve Kritik Seviye Uyarıları

Hızlı Ürün Tanımlama ve Toplu Fiyat Güncelleme

Detaylı Ciro ve Kâr/Zarar Raporları

Kasiyer ve Vardiya Yönetimi (Yetkilendirme)

Özelleştirilebilir Fiş Tasarımları

CANLI DEMO VE İNCELEME
Projenin web ayağını incelemek, raporlama ekranlarının nasıl göründüğünü test etmek isterseniz aşağıdaki bağlantı üzerinden sisteme göz atabilirsiniz:

**Proje Web Paneli:** **[https://barkod.wmg.tr](https://barkod.wmg.tr/)**

Özellikle sistemin veritabanı mimarisi, senkronizasyon sırasındaki veri güvenliği ve arayüz deneyimi (UI/UX) konusunda siz değerli forum üyelerinin teknik eleştirilerini ve geri bildirimlerini çok önemsiyorum.

Vakit ayırıp inceleyen herkese şimdiden teşekkür ederim. Sorularınız olursa konu altından veya PM üzerinden memnuniyetle yanıtlarım.

İyi çalışmalar dilerim.